Søg
Søg

Ål

Den europæiske ål, også blot kaldet ålen, tilhører gruppen af ålefisk Anguilliformes, der kendetegnes ved en slank slangelignende form og små brystfinner. Den er én blandt 18 arter i familien

Læs mere »

Bækørred

Bækørreden er en dansk fisk, som kun får det rigtige bækørredpræg, når den får opfyldt sine krav til levested. Den kendes på de røde prikker, på kroppen.

Læs mere »

Brødding

Brødding er igen en krydsning, der er nær beslægtet med en kildeørred. Den kræver en god vandkvalitet, og bider oftest kun på flue.Vægt op til 3-4 kg.

Læs mere »
Gedde

Gedde

Geddens farve varierer en del. De ældre gedder er normalt mørkere end de unge. Geddens farvetegning er grønlig med gule pletter. Kødet er ret delikat, hvis gedden afslimes inden tilberedningen.

Læs mere »
Græskarpe

Græskarpe

Græskarpen lever af plantekost. Den er grålig og hele kroppen er dækket af store skæl. Oprindeligt stammer den fra Asien, men er oftest vinterhårdfør i vores klima. Græskarpen er ofte

Læs mere »
Guldørred

Guldørred

Den californiske “Golden trout” er en vild variant, mens Guldørreden, som fanges i danske p&t vande, er en pæredansk opfindelse, baseret på et avlsarbejde siden begyndelsen af ’60erne.

Læs mere »
Regnbueørred

Regnbueørred

Det rødviolette bånd på siden af fisken har givet regnbue-ørreden sit navn. Både på ryggen, siden og endog på halen har den sorte pletter. Det er en delikat fisk med

Læs mere »
Sandart

Sandart

Sandartens store øjne minder meget om kattens. Hannen adskiller sig fra hunnen ved at have en højere pande og et knapt så rundt hoved. Kødet er af god kvalitet –

Læs mere »
Tigerørred

Tigerørred

Ved bugen og på siderne er tigerørreden svagt lyserød. På siderne er der lyse striber, som danner et flot mosaik på kroppen. Kropsformen og hovedet er smallere end bækørredens.

Læs mere »