Recipes Detail

Put and Take fiskesoer - Danmark
Grillet ørred (4 personer)
4 stk portionsørreder
Nye kartofler
Spinat
8 stk. soltørrede tomater
100 g gode oliven med sten
1 stor skalotteløg
Lidt frisk timian
1 dl hvidvin
100 g smør
Syltede artiskokker

Med sky af soltørrede tomater og oliven. Fiskene skylles, tørres og grilles. Når rygfinnen kan hives ud, er fisken færdig. De nye kartofler deles i kvarte og koges. Herefter vendes de med let sauteret spinat.

Saucen: Løget hakkes fint og sauteres med timian. Når løgene er klare tilsættes hakkede tomater, udstenede oliven og hvidvin som koges 2/3 ind og monteres med smør. Anrettes med de syltede artiskokker, evt. på en grillpind. Retten kan lunes inden servering.

Marinader
Med marinader kan grill ørred-retter varieres i det uendelige. Marinader bevarer kødets saft og kraft – og giver den fordel, at måltidet kan forberedes i forvejen. Specielt fileter er perfekte til marinering.
Ingredienserne blandes i en dyb tallerken, fisken
placeres i marinaden, overdækkes og stilles i køleskabet i op til 3 timer. Ved grillning placeres fisken i en olie-penslet grill-holder og smøres jævnligt med marinaden.

Rosmarin- og hvidløgsmarinade Et 1/2 fed knust hvidløg, friske rosmarinblade, 1 spsk. hvidvins eddike og 2 spsk. olivenolie blandes. Krydr med friskkværnet peber. Lige før grillning lægges en kvist rosmarin i gløderne – røgen er med til at give fisken en særlig lækker smag.

Sweet & sour marinade
Bland 2 spsk. olie, 1 spsk. soya sauce, 1 tsk. honning, 1 knivspids brun sukker, 1 spsk. tør sherry og 1 tsk. citron saft. Krydr med friskkværnet peber.