Recipes Detail

Put and Take fiskesoer - Danmark
Marinader
Med marinader kan grill ørred-retter varieres i det uendelige. Marinader bevarer kødets saft og kraft – og giver den fordel, at måltidet kan forberedes i forvejen. Specielt fileter er perfekte til marinering.

Det er nemt og hurtigt: Ingredienserne blandes i en dyb tallerken, fisken placeres i marinaden, overdækkes og stilles i køleskabet i op til 3 timer. Ved grillning placeres fisken i en olie-penslet grillholder og smøres jævnligt med marinaden.

Rosmarin- og hvidløgsmarinade
Et 1/2 fed knust hvidløg, friske rosmarinblade, 1 spsk. hvidvins eddike og 2 spsk. olivenolie blandes. Krydr med friskkværnet peber. Lige før grillning lægges en kvist rosmarin i gløderne – røgen er med til at give fisken en særlig lækker smag.

Sweet & sour marinade
Bland 2 spsk. olie, 1 spsk. soya sauce, 1 tsk. honning, 1 knivspids run sukker, 1 spsk. tør sherry og 1 tsk. citron saft. Krydr med friskkværnet peber.

Rødvinsmarinade
Bland 3 spsk. tør rødvin med 1 spsk. olie, nogle få knuste peberkorn, 1 laurbærblad, 1 kvist persille og et fint hakket skalotteløg. Krydr evt. med frisk hakket koriander. Læg et par laurbærblade på kullene under grillningen.