Recipes Detail

Put and Take fiskesoer - Danmark
Ristet Ørredkortelet



4 ørredkoteletter á 125 g
(evt. 4x4 små ørredkoteletter)
Smør
125 g mel
5 æg
100 g svampe (champignon, kantareller)
1 løg
3 spsk. grov sennep
2dl fløde
Salt og peber
(4 personer)

Ørredkoteletterne vendes i mel og steges i smør ca. 3 min. på hver side.

Svampekage:
125 g smør og 2,5 dl vand koges og bages igennem med 125 g mel. Lad det køle af og rør æggene i. Bland de snittede svampe i dejen, der bages i små smurte forme ved 180 0 i ca. 15 min.

Sennepssauce:
Sennep, det finthakkede løg og fløden blandes og koges til saucen er jævn. Smag til med salt og peber.

Anretning:
Koteletterne anrettes på fad med de to-delte svampekager ovenpå. Saucen hældes over og der pyntes med karse eller timiankviste.

Servér med lune flûtes.